A majonéz nem csak a krumplihoz vagy a franciasalátához illik, a ressre párolt brokkoli is isteni lesz tőle.
A majonézes saláták inkább már köretek, annyira laktatóak. A legnagyobb kedvenc a majonézes krumplisaláta, amely rántott ételek mellé is tökéletesen illik. A burgonyasalátának is van tavaszi változata, amely a sok zöldfűszertől lesz még frissebb.
Hozzávalók:
👉 1 fej brokkoli
👉 4 darab tojás
👉 3 szál újhagyma
👉 200 milliliter tejföl
👉 150 milliliter majonéz
👉 fél evőkanál mustár
👉 1 kávéskanál citromlé
👉 fél kávéskanál porcukor
👉 ízlés szerint só
👉 ízlés szerint bors
Elkészítés:
A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, egy kevés vízben pároljuk ressre. A tojásokat főzzük keményre, majd hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg, negyedeljük fel. Egy részét tegyük félre. Az újhagymát vágjuk vékony karikákra.
Készítsük el a majonézt. A majonézhez keverjük hozzá a mustárt, a tejfölt, a citromlevet és a porcukrot. Óvatosan forgassuk össze a brokkolit, a tojásokat és az újhagymát.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések