A mézes-mustáros csirkecombbal alig van munka, az édes és csípős ízek kavalkádja pedig alig egy óra alatt összeérik a sütőben.


A mézes-mustáros csirkecombok készítésének két titka van. Dijoni mustárral a legfinomabb, annak van ugyanis a legkarakteresebb íze, a combokat pedig sütés előtt érdemes egy éjszakát a hűtőben pácolni, így a fűszerek lejutnak a hús belsejébe, átjárják a rostokat, és sokkal finomabb lesz a végeredmény.

Hozzávalók:

👉 8 db csirkealsócomb
👉 4 evőkanál dijoni mustár
👉 4 evőkanál méz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
👉 kevés olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, az átnyomott fokhagymagerezdeket, a mézet és a mustárt. A csirkecombokat fektesd tűzálló tálba, kend be alaposan a szósszal, takard le alufóliával, és pihentesd a hűtőben egy-két órát, vagy akár egy egész éjszakát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkecombokat vedd ki a hűtőből, önts alájuk kevés olajat, és letakarva süsd 45 percig. Ha már puhák, vedd le a tepsiről az alufóliát, és további negyedóra alatt pirítsd meg a combokat.