A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tavaszi tekercs sok zöldséggel, ropogósan: otthon is tökéletes lesz


A tavaszi tekercs igazi keleti ínyencség, kívül ropogós, belül üde, tele van friss zöldségekkel.


A tavaszi tekercsnek rengeteg változata van, remek üvegtésztával, garnélával, csirkemellel, darált hússal is. Ebbe most tofu kerül. Nem terheli meg a gyomrot, mégsem maradsz tőle éhes. Különféle mártogatósokkal még finomabb lesz. Ha nem jutsz tekercslaphoz, réteslapot is használhatsz.

Hozzávalók:

👉 30 dkg káposzta
👉 12 db rizslap
👉 10 dkg tofu
👉 3 db sárgarépa
👉 3 szál újhagyma
👉 3 evőkanál szójaszósz
👉 2 db gyömbér
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl olaj
👉 1 kis doboz bambuszrügy
👉 1 teáskanál szezámolaj
👉 só

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, pucold meg, és vágd a lehető legvékonyabb csíkokra. A tofut is aprítsd fel. Egy serpenyőben vagy wokban hevíts olajat. Dobd bele a fokhagymát, a gyömbért, kevergetve süsd egy kicsit, majd mehet hozzá a tofu, kicsit később a répa, a káposzta, a hagyma és az aprított bambuszrügy. Magasabb hőfokon pirítsd három-négy percig. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámolajat, sózd meg, és párold még öt percig.

Áztasd be a rizslapokat egy pillanatra vízbe. Mindegyik közepére kanalazz tölteléket, majd a két végét hajtsd be, és tekerd fel. Érdemes a tésztákat hideg vízbe mártani, hogy a szélük összeragadjon. A tetejüket kend meg olajjal, és bő, forró olajban süsd ropogósra négy-öt perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések