Biztosan nem fog kiszáradni a csirkemell, ha megfelelő mennyiségű zsiradékban sül.
Sokszor a legegyszerűbb receptek a legfinomabbak, gyorsan is készíthetsz olyan fogást, amit az egész család szeretni fog. A csirkemellből készült receptekből szinte korlátlanul válogathatsz, az egyszerűtől az igazán összetettig. A csirkemellnél arra kell vigyázni, hogy ne száradjon ki a hús, de ezt különböző sütési praktikákkal nagyon könnyen elérheted. A húst aztán fantáziád szerint fűszerezheted, ízesítheted, például zöldfűszerekkel, paradicsommal.
Hozzávalók:
👉 90 gramm vaj
👉 4 darab csirkemell (egész)
👉 1 teáskanál só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy jénait vékonyan vajazzunk ki.
A vajat olvasszuk meg, majd sózzuk.
A csirkemelleket fektessük a jénaiba, majd öntsük rájuk a megolvasztott vajat. (Mehet még rá bármilyen tetszőleges fűszerkeverék.)
Süssük a csirkemelleket 40-45 percig.
0 Megjegyzések