A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Változtatni fognak az eheti oltási terven hazánkban


A kormányzati tájékoztató oldal szerint a február első hetére tervezett oltásokat módosítani kell, ugyanis a Modernától a korábban beígért 18 ezer adag vakcina helyett csupán 11 ezer érkezett.


Az Index hírportál arról írt, hogy a munkacsoport a mai ülésen fog végleg dönteni arról, miként módosulhat az eheti oltási terv.

A koronavirus.gov.hu portálon arra hívták fel a figyelmet, hogy az ígértnél kevesebb Moderna-védőoltás szállítmány jelzi, a brüsszeli vakcinabeszerzés kiszámíthatatlan.

Az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, Menczer Tamás leszögezte, a kormány a nyugati gyártók késése miatt intenzív tárgyalásokba kezdett Oroszországgal és Kínával is a potenciális vakcinákról.

Mindezidáig 2 millió orosz védőoltást vásárolt Magyarország, amivel 1 millió állampolgárt lehet beoltani. A nyugati gyártmányú készítményekből összesen 19,7 millió dózist kötöttünk le, ezekből csupán a Pfizer és a Moderna oltóanyaga érkezett meg.

Az AstraZeneca vakcináját pénteken hagyta jóvá az Európai Unió, ezért hazánk is kaphat a védőoltásból hamarosan, hiszen korábban ebből az oltóanyagból is jelentős mennyiséget kötött le a kormány.

Már lezárult az egészségügyi dolgozók oltása, ezért mától kezdődően azokat is elkezdték oltani, akik regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu weboldalon, illetve postai úton.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések