A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Müller Cecília: örvendetes, hogy a fertőzöttek száma folyamatosan csökken


Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos beszámolt a legfrissebb napi fejleményekről.


Müller Cecília a napi számokkal kezdte meg felszólalását – elmondta, hogy örvendetes, amilyen tempóban naponta csökken a koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban. Az elmúlt napon elhunytak közül a legfiatalabbik egy 46 éves, a legidősebb pedig egy 96 éves páciens volt.

A koronavírusosok nagy része otthonában gyógyul, mivel enyhe lefolyással jelentkezett nála a betegség.


Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az oltási terv is változni fog. Az egészségügyi dolgozókat továbbra is oltják, azonban már csak egyedi igénylés alapján teszik meg ezt.

Ezzel párhuzamosan a második oltási lépcső is zajlik, a hétvégén Müller szerint “nagyon nagy munkát végeztek az oltócsoportok.”

Az oltási munkacsoport a szállítmány csökkenése miatt áttervezi az oltási tervet, ezért az oltóknak folyamatosan követnie kell a levelezését. A tisztifőorvos hozzátette, a vakcina biztosan megvéd minket a haláltól, ezért arra kér mindenkit, regisztráljanak oltásért.

“Mindenképpen azt kérem, a szakemberekre hallgassanak, többen is elmondták közülük, hogy azok a vakcinák jók, amelyek megakadályozzák a súlyos kimenetelt” – tette hozzá Müller Cecília az oltóanyagok kapcsán.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések