Hirdessen itt

Újabb nagy fogás a NAV-nál, ezúttal egy csaló bűnbandára csaptak le


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy újabb sikeres akcióról számolt be, ami egy csaló bűnbanda leleplezéséről szólt.


Több száz, összesen milliárdos tartozással rendelkező céget vett át az a bűnszervezet, amit munkatársaink a napokban összehangolt akcióban számoltak fel. Az eladók azt hihették, megszabadultak adósságaiktól, de a nyomozás bűncselekmények megalapozott gyanújával folyik – olvasható a NAV hivatalos közleményében.

A NAV megerősítette, hogy hat személyt vettek őrizetbe egy rajtaütéses akció során: A hat személy őrizetbe vételével záruló rajtaütést a NAV pénzügyi nyomozói, kockázatkezelői, revizorai, végrehajtói és információtechnológiai munkatársai által beszerzett információk együttes értékelése alapozta meg.

A gyanú szerint a bűnszervezet a társaságokat nem azért vette át, hogy azok gazdasági tevékenységét folytassa, a cégek egy részének eleve olyan adótartozása volt, aminél a NAV végrehajtási eljárásai sem vezettek eredményre. A nyomozás adatai szerint az elkövetőket két ügyvéd is segítette – folytatódik a közlemény.

Több mint harminc helyen kerestek bizonyítékokat: A pénzügyi nyomozók járőrök és információtechnológiai egységek támogatásával több mint harminc helyszínen kerestek bizonyítékokat, köztük a bűnszervezethez köthető irodákban, irattárban, a cégeket átvevők és eladók címein is.

Több mint 260 cég átruházását vizsgálják: A nyomozók jelenleg több mint kétszázhatvan cég átruházását vizsgálják, a társaságoknak az átvétel időpontjában összesen több mint egymilliárd forint tartozása volt.

A pénzügyi nyomozók 21 gyanúsítottat hallgattak ki, akiket jellemzően költségvetési csalással, illetve közokirat-hamisítással gyanúsítanak. A banda tagjai a megalapozott gyanú szerint bűnszervezetben dolgoztak, ami a kiszabható büntetést duplájára emeli. A Kecskeméti Járási Ügyészség indítványa alapján a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések