A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

40 ezer ampulla Szputnyik V koronavírus elleni vakcina érkezik Magyarországra


Szijjártó Péter erősítette meg, hogy 40 ezer ampulla Szputnyik V vakcina érkezik meg Magyarországra, amikkel felgyorsulhat az oltási folyamat.


Egy ideje már hivatalos, hogy Magyarország és Oroszország megállapodást kötött egymással a Szputnyik V névre keresztelt koronavírus elleni vakcinabeszállításról. Az egyik leghatékonyabb oltóanyag lehet a piacon, amiből nemrég útjára indult az első ilyen szállítmány a szerződés részeként.

A hivatalos tájékoztatás szerint összesen 40 000 ampulla Szputnyik V vakcina lépi át Magyarország határát a délelőtti órákban, ami szintén hozzá fog járulni az oltási folyamat felgyorsításához. Később újabb és újabb szállítmányok várhatóak.

Az oltások önkéntesek és ingyenesek, illetve az emberek választhatnak az oltóanyagok között, de lehetséges, hogy valaki a sor végére kerül, és várnia kell arra a bizonyos vakcinára, amit szeretne magának.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések