A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

20 ezren szegték meg a covid-szabályokat, hogy elbúcsúztathassák a koronavírus-fertőzésben elhunyt rabbit


Több ezren gyűltek össze Izraelben azon a ceremónián, amelyen a covid-fertőzés szövődményeiben életét vesztett ortodox rabbit helyezték örök nyugalomra.


Miközben a közel-keleti államban beindult a vakcinációs program, és állampolgárok milliói részesültek a Pfizer, illetve a Moderna védőoltásaiban, továbbra is kijárási tilalom és országos zárlat van érvényben, melyek értelmében szigorúan tilos a gyülekezés.

Vasárnap a járványügyi szabályokra fittyet hányva Jeruzsálem utcáin mégis óriási tömeg jelent meg, ugyanis a 99 éves korában elhunyt Mesulam Szoloveicsik rabbi temetését tartották meg annak ellenére, hogy ezt nem szabadott volna.

Az eseményről készült fényképen maszk nélkül vonuló embersereget látni akörül a halottaskocsi körül, amelyben a rabbi holttestét helyezték el. A pandémiával kapcsolatos óvintézkedéseket egyetlen résztvevő sem tartotta be, az ultraortodox közösségben egyébként sem gondolják feltétlenül igazságosnak a szabályozások létjogosultságát.

Ugyanazon a napon egy másik egyházi vezetőt is elbúcsúztattak, a 98 éves Yitzhok Scheiner rabbi szintén koronavírus-fertőzésben halt meg 98 éves korában. Alon Halfon, a jeruzsálemi rendőrség tisztje az egyik helyi televíziócsatornának adott nyilatkozatában elmondta, nem volt túl sok választásuk, engedniük kellett a gyászszertartást, bár kiosztottak száz figyelmeztetést, ezeket azonban nem feltétlenül kell befizetniük a szabálysértőknek.

Hiába próbálkoztak a hatóságok feloszlatni a tömeget, sikertelenül jártak. Benny Gantz miniszterelnök-helyettest éles kritikák érték azért, amiért szinte semmit sem tett annak érdekében, hogy megakadályozza a gyülekezést.

“Több millió család és gyermek tartózkodik bezárva az otthonaikban, miközben maszk nélküli emberek egy temetésen gyülekeznek. Nem szabad hagyni, hogy a zárlatot ilyen egyszerűen megsértsék. Vagy mindenki be lesz zárva, vagy mindent ki kell nyitnunk. A kényelmes napoknak véget kell vetnünk” – írta Twitterére Gantz.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések