A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trágár Nagy Blanka már nem kell a Momentum ifjúsági szervezetének sem


Még tavaly novemberben kapott szárnyra a hír, hogy Nagy Blanka kilépett a Momentumból. Az Index cikke szerint a döntés hátterében az állhatott, hogy nem volt esélye a párt jelöltjévé válni a 2022-es országgyűlési választásokon.


A mai nappal viszont megszüntették az ifjúsági szervezetben betöltött tagságát is, saját bevallása szerint nem érti, hogy ez miért történhetett, de a döntést tudomásul véve reményét fejezte ki, hogy a Momentum ennél demokratikusabban fogja majd művelni a jövőt.

Nagy Blanka szombati – azóta törölt vagy nem nyilvánosra állított – Facebook-posztjában azt írta, azért lépett ki, mert olyan belső atrocitások érték, amiket már „semmiféle jósággal" sem lehetett orvosolni. A párt ifjúsági szervezetéből viszont nem lépett ki, de mint írja:

    A mai napon kellett értesülnöm arról, hogy nem szavazta meg az elnökség azt, hogy újra tag legyek annak ellenére, hogy én voltam a Gyulai TizenX alapszervezeti vezetője, amit a botrányok elkerülése végett nem tehettem nyilvánossá. Amikor kiléptem a Momentumból, értesüléseim szerint és több megerősített forrásból tudtam meg, hogy etikai eljárást akarnak indítani ellenem. Az indok ismeretlen volt. Arra hivatkoztak, hogy kiléptem a Momentumból.


– teszi hozzá Nagy Blanka, aki szerint ez nem indok, nem követett el semmiféle szabálysértést, de tudomásul veszi, és reméli, hogy a jövőt demokratikusabban fogják művelni, mert megfogalmazása szerint ez jelenleg inkább egy kicsinyes játszma.

Nagy Blanka 2018 végén, 18 évesen, trágár stílusával hívta fel magára a figyelmet, amikor az egyik ellenzéki tüntetésen alpári stílusban gyalázkodva kritizálta a kormánypártok képviselőit. Íme egy részlet az akkor még gimnazista lány vulgáris kifejezésekkel teletűzdelt beszédéből:

    Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek – legyen kecskeméti, félegyházi, szegedi vagy bárhonnan –, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát


– többek között az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásai miatt egy ideig szívesen mutatkoztak vele a balliberális politikusok. Nagy Blanka az ellenzéki közvélemény akkori aktuális messiásaként szerepelt a Magyar Narancs címlapján. A 2019-es EP-választási kampányban csúcstalálkozót kezdeményezett vele Frans Timmermans, az Európai Bizottság szocdem alelnöke is, aki az európai szocialisták csúcsjelöltje volt. Végül nem az MSZP-nél kötött ki, akiknek Timmermans kampányolni jött Magyarországra, hanem a Momentumnál, be is lépett a pártba, Nagy Blanka a 2019-es önkormányzati választáson összellenzéki jelöltként indult az önkormányzati képviselőségért Kiskunfélegyházán, ám mindössze 20 százalékot szerzett, így nem jutott mandátumhoz.

Képünkön Nagy Blanka fénykorában, ellenzéki üdvöskeként a Demokratikus Koalíció ékköveinek társaságában látható.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések