A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország egy újfajta „védőigazolvánnyal” próbál véget vetni a női nemi szervek megcsonkításának


Csak Németországban 68 000 felnőtt nő és fiatal lány esett át a női nemi szerv nem orvosi célú megcsonkításán, és a németek becslése szerint még legalább 15 000 lány van, aki ki van téve ennek a veszélynek.


Franziska Giffey, Németország családügyi minisztere „archaikus bűncselekménynek” nevezte a női nemi szervek megcsonkítását – idézte a Deutsche Welle. Giffrey kihangsúlyozta, hogy a német kormány egyértelmű üzenetet küld: a megcsonkítás bűncselekmény, és akkor is büntetni fogják, ha külföldön végzik ezt el.

Mint mondta, a női nemi szervek nem orvosi célú megcsonkítása – felvágása vagy részleges eltávolítása – egy olyan probléma, amellyel sajnos Németországban is rengeteg nő és kislány néz szembe: a becslések szerint 68 000-en már átestek rajta, és további 15 000-en vannak veszélybe. Globális viszonylatban a helyzet még lesújtóbb, az ENSZ becslései szerint 200 millióan érintettek.

A német kormány ennek a problémának a kezelése érdekében egy útlevélhez hasonló „védőigazolványt” fog kiadni azon nők számára, akik veszélyeztettek. A védőigazolványt minden kockázati kategóriába tartozó nő magával viheti, amikor hazautazik az anyaországába Németországból.

Tartalmát tekintve elsősorban a nemi szerv megcsonkításának fizikai és pszichológiai következményeit sorolják fel, valamint egy olyan listát is tartalmaz, amelynek segítségével a bajba jutott nők és kislányok segítséget kérhetnek.

A védőigazolvánnyal végső soron az a német kormány célja, hogy mindenkinek felhívja a figyelmét, a német törvények szerint büntetendő, ha valakinek megcsonkítják a nemi szervét. Ha valaki tehát az anyaországában esik ennek áldozatául, az elkövetőt a német törvények szerint fogják bíróság elé állítani.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések