A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elvesztette pénztárcáját az Antarktiszon, fél évszázad múlva visszakapta


A meteorológusként dolgozó idős férfi sosem gondolta volna, hogy egyszer még ismét kezében foghatja pénztárcáját, amit több mint 50 éve vesztett el.


Egykoron az antarktiszi meteorológiai bázison tevékenykedő Paul Grisham 53 év után vehette kezébe ismét bőrből készült pénztárcáját – adta hírül a San Diego Union-Tribune magazin.

A 91 éves férfi jelenleg a kaliforniai San Carlosban él nyugdíjas feleségével egy nyugodt kertvárosban.

Grisham a Ross Island Tudományos Államáson dolgozott 1967 októberében, mint időjós, azonban az antarktiszi kaland után végül pénztárca nélkül érkezett haza. Szerencséjére fél évszázad után megtalálták értékes holmijait, amelyek – mint utólag kiderült – az egyik öltözőszekrény mögé estek, és csak akkor bukkantak rájuk, mielőtt a bázist lebontották volna.

A pénztárcában benne volt Grisham személyi igazolványa, vezetői engedélye, adóbevallása, egy kávélikőr recept, valamint egy információs kártya, amelyre azt írták, mi a teendő egy atomrobbanás vagy biológiai támadás esetén.

Amatőr detektíveknek hála sikerült visszajuttatni a pénztárcát eredeti tulajdonosának, aki rendkívül boldog volt, amikor újra láthatta a régóta elveszettnek hitt értékeit. Visszatekintve az Antarktiszon eltöltött 13 hónapra Grisham elmondta, élete legszebb és legemlékezetesebb pillanatait élte át annak ellenére, hogy gyakran fázott az odakint uralkodó extrém hideg időjárás miatt.

Korábban történt már hasonló eset, egy amerikai férfi például 75 év után kapta vissza pénztárcáját és 14 iratát, amelyeket pusztán véletlenül találtak meg egy régi, elhagyatott iskolaépület raktárában.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések