A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kim Dzsongun készen áll a denuklearizációra a dél-koreai külügyminiszter-jelölt szerint


Csung Euijong, Dél-Korea külügyminiszter-jelöltje legutóbbi beszédében elmondta, Észak-Korea vezetőjének továbbra is szándékban áll az atomfegyverek semlegesítése.


A szöuli nemzetgyűlés eheti kongersszusán Csung kiemelte, Kim Dzsongun tiszteletben tartja a nukleáris töltetekről és a hosszú hatótávolságú ballisztikai rakétákról szóló moratóriumot – adta hírül az NK News.

A politikus hozzátette, Észak-Korea fegyvereinek folyamatos felvonultatása és parádéztatása csupán egy új stratégia, amellyel a tárgyalásokat szeretnék felgyorsítani a felek között, így könnyen lehet, hogy Kim Dzsongun nem mondott még le a diplomáciai egyeztetésekről.

Csung felidézte az észak-koreai vezetővel történt 2018. márciusi találkozóját, amely során kiderült, hogy tökéletes átlátása van Kimnek a Koreai-félsziget aktuális helyzetével és a szituáció nemzetközi kibontakozásával kapcsolatban.

Csung elmondása szerint Kim készen áll a denuklearizációra abban az esetben, ha a nyugati országok, illetve Dél-Korea teljesítik a kommunista vezetés követeléseit. A külügyminiszter-jelölt közölte, a vezető a lépésről lépesre történő procedúrák híve, ezáltal szakaszosan folyhatnának az atomfegyverek hatástalanítási fázisai.

A döntéshozó kiemelte, Donald Trump 2019-ben óriási lehetőséget szalasztott el, amikor Hanoiban nem sikerült megállapodást kötnie Kim Dzsongunnal. Csung Washingtont és Phenjant egyaránt hibáztatja a balul elsült csúcstalálkozó miatt, szerinte addig nem lehet előrelépni, amíg Észak-Korea képtelen ésszerű érvekkel előállni, az Egyesült Államokat pedig Boltonhoz hasonló neokonzervatívok képviselik.

Ennek ellenére Csung úgy látja, az USA és Észak-Korea közti párbeszédnek továbbra is meg kéne maradni még úgy is, hogy a kommunista vezetésű ország a feszültség szítása miatt Washingtont vádolja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések