Hirdessen itt

Csatlakoznak a mianmari tanárok a tüntetéshez


Új lendületre tett szert a polgári ellenállási mozgalom Mianmarban, csatlakoztak a tanárok és a diákok a puccs elleni tüntetésekhez.


A Yangon városának egyetemén zajló tüntetések résztvevői Aung Szan Szu Kji szabadon bocsátását követelik, a demonstrálók vörös szalagokkal fejezik ki támogatásukat.

Szu Kjit és más politikai vezetőket hétfő óta tartanak fogva, a délkelet-ázsiai ország döntéshozóit katonai puccs során tartóztatták le.

A BBC értesülései szerint Szu Kji ügyvédje elmondta, az államtanácsost házi őrizetben tartják. A jogász hozzátette, a politikus és Mianmar elnökének feltétel nélküli szabadlábra helyezésért küzd, Win Myinttel azonban még nem volt lehetősége személyesen találkozni.

Péntek délután több száz tanár és diák gyűlt össze a yangoni Dagon Egyetem előtt, ahol három ujjukat feltartva tiltakoztak az autoriter hatalom ellen. A kézjel az ellenállás szimbólumává vált a régióban.

„Nem hagyjuk, hogy a generációnk egy katonai diktatúra áldozata legyen" – szólalt meg Min Sithu, a helyszínen tüntető diák.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések