A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ha nem oltatjuk be magunkat, akkor jöhet a negyedik járványhullám


Az Egyesült Államok vezető infektológusa úgy gondolja, az egyre intenzívebben terjedő új koronavírustörzsek miatt az újrafertőződés kockázata jelentősen megemelkedhet az elkövetkező hónapokban.


Miközben bizonyos európai országokban valamelyest visszaesett a fertőzöttek napi növekménye, addig az USA-ban továbbra is szinte csillapíthatatlanul terjed a pandémia a lakosság körében.

A helyzeten csak rontott a brit, dél-afrikai és brazil koronavírus-mutációk felbukkanása, melyek térnyerésükkel tovább szedheti áldozatait a COVID-19 ragályos kórokozója. Mindezekkel a tényekkel Dr. Anthony Fauci is tisztában van, véleménye szerint egyetlen megoldás a problémára a vakcina – olvasható a CBS 46 riportjában.

A vírusok nem tudnak mutálódni, ha meggátoljuk a szaporodásukat. Ha megállítjuk a replikációt, és nem adunk lehetőséget a vírusnak arra, hogy tovább terjedjen, akkor nem lesznek mutáns variánsok. Be kell magunkat oltatni – csak így küszöbölhetjük ki a koronavírustörzsek burjánzását.


Dr. Megan Ranney, a Rhode Island állambeli közegészségügyi információs központ igazgatója, egyben a helyi kórház orvosa elmondta, jelenleg minden egyes szakember azon dolgozik, hogy rövid időn belül a lehető legtöbb embert beoltsák, máskülönben az új koronavírus-variánsok átvehetik az uralmat.

A szakember szerint félő, hogy a mutálódott koronavírusok ellenállóbbakká válhatnak a védőoltásokkal szemben, így csak egy széles körű vakcinációs programmal lehet csírájában elfojtani az elterjedésüket.

Nemcsak az Egyesült Államokban okoznak gondot az új koronavírus-mutánsok, hanem már az EU-s tagállamokban, valamint Ázsiában is, Japánban például két hete azonosították az első brazil variánst, melynek következtében karanténba helyeztek két családot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések