Hirdessen itt

Fodrászatból akart lopni, a tulajra is rátámadt


Egy fodrászatból akart lopni egy 20 éves férfi a megyeszékhelyen, majd rátámadt a tulajra, hogy elmenekülhessen.


A büntetett előéletű férfi 2021 februárjának első napjaiban besurrant egy belvárosi fodrász szalonba, hogy onnan két mobiltelefont és készpénzt próbáljon meg elcsenni egy női táskából közel 150 ezer forint értékben. Az egyik vendég vette észre, hogy miben mesterkedik, ekkor a fodrászat tulajdonosa vissza akarta tartani a rendőrök kiérkezéséig.

A vádlott azonban azért, hogy a felelősségre vonást elkerülje, a bejárati ajtóban dulakodni kezdett a sértettel, akinek megkarmolta a kézfejét, illetve ráütött a könyökére is. A bántalmazás miatt a tulaj kénytelen volt elengedni a bejárati ajtót, így a vádlott ki tudott menekülni a fodrászatból, azonban a kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták.

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat az ügyészi váddal egyezően, gyorsított eljárásban mondta ki bűnösnek, és lopás bűntettének kísérlete és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt 1 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, majd az ügyész indítványára elrendelte a letartóztatását is.

A többszörösen büntetett előéletű férfi egyébként legutóbb 2021 januárjában állt bíróság elé egy másik kaposvári üzletben elkövetett lopás miatt, amelyet a boltban felszerelt biztonsági kamera rögzített.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések