A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kedden hat embert hallgat meg a bíróság a gyarmati gyilkossággal kapcsolatban


A büntető szakaszában járó ügy keddi tárgyalásán a bizonyítási eljárás folytatása várható hat idézettel.


A vádirati tényállás szerint vádlott és a sértett 2001-ben Németországban ismerkedtek meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak és együtt is laktak. A felek baráti viszonyba kerültek.

A vádlott 2018. októberében az előzetesen megbeszéltek alapján meglátogatta a sértettet, majd több szórakozóhelyet is felkerestek. Az ittas állapotba került vádlott Balassagyarmat főutcáján a sértettet több alkalommal mellkas és váll tájékon megütötte.

A vádlott és a sértett késő éjszakai, kora hajnali órákban a sértett és édesanyja által lakott családi házba mentek, ahol a vádlott a sértettől pénzt kért kölcsön, a sértett azonban a kérést nem teljesítette. A vádlott ezért megtorlás érdekében a sértettet életének kioltása céljából, brutális módon ütlegelni és rugdalni kezdte, miközben trágár módon az életének kioltásával fenyegette.

Az emberi mivoltából kivetkőzött vádlott a sértettet mélyen megalázva, az embertelen bántalmazást és a sértett szenvedését gátlástalan módon, a nála lévő mobiltelefonja videó felvevőjével rögzítette.

A vádlott a – sértett folyamatos könyörgése ellenére hosszantartó, fejre és testre mért rúgásokban is megnyilvánuló – bántalmazás után az éjszaka még hátra lévő részét a sértettel töltötte, majd másnap reggeli azt észlelte, hogy a sértett már nem ad életjeleket.

A vádlott ekkor álnéven értesítette a mentőszolgálatot, a sértett újraélesztését a mentőszolgálat diszpécserének utasítására megkezdte, majd a mentőszolgálat tagjainak kiérkezése után a helyszínt elhagyta, a közelben lévő ruházati boltban a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett újat vásárolt, majd az elsődleges intézkedést végző rendőrjárőröket félre vezetve azt nyilatkozta, hogy a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták.

A kiérkező mentősök által folytatott újraélesztés már nem vezetett eredményre, sértett elhalálozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések