A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsos, tejfölös palacsintabatyu: kiadós és nagyon finom


Hogy a palacsinta nem csak édesen kitűnő, nagyon jól bizonyítja ez az isteni húsos, tejfölös batyu.


Semleges íze miatt a palacsinta nemcsak édesen desszertnek, hanem hússal töltve főételnek is kiadós és nagyon ízletes fogás. A tálalási módon is lehet variálni: batyuszerűen igazán jól mutat a tányéron. A húsos töltelék habarással készül: ez biztosítja, hogy a ragu elég sűrű legyen, és ne folyjon ki a palacsintából. Feltétlenül kínálj mellé tejfölt.

Hozzávalók:

A palacsintákhoz
👉 20 dkg liszt
👉 3 dl tej
👉 3 dl szódavíz
👉 2 db tojás
👉 olaj a sütéshez
👉 só

A húsos raguhoz
👉 70 dkg darált sertéscomb
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 dl tejföl
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 vöröshagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 tejföl, zöldfűszer a tálaláshoz
👉 olaj

Elkészítés:

A lisztet, a sót, a tojást, a tejet és szódavizet keverd csomómentesre egy tálban, és kevés olajon süss belőle palacsintákat a szokásos módon.

A vöröshagymát vágd apróra, és futtasd meg olajon. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, öntsd fel egy kevés vízzel, és nagyjából 15 percig párold. A tejfölt kézi habverő segítségével keverd csomómentesre a liszttel, majd csorgasd a húshoz, és kevergesd, amíg besűrűsödik.

Minden palacsinta közepére halmozz egy adagot a tejfölös-húsos raguból, készíts belőlük batyukat, és rögzítsd tésztával vagy fogvájóval. Igazán mutatósak lesznek a palacsintabatyuk, ha bármilyen friss fűszernövényt és tejfölt kínálsz hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések