Kürtőskalácsot otthon sütni kicsit macerás. Ez a könnyű muffinváltozat viszont hasonló élményt nyújt.
A kürtőskalácsot mindenki szereti, ám legtöbbször vásárokban, rendezvényeken juthatunk hozzá, hisz speciális eszközök is szükségesek az elkészítéséhez. Ez a muffin azonban jóval egyszerűbb! Bármilyen alkalomra megsütheted, csomagolhatsz belőle, mivel könnyen szállítható, dobozban pedig egy-két nap múlva is tökéletes lesz az állaga. Változatosan ízesítheted, fahéj helyett kókuszba vagy dióba is forgathatod.
Hozzávalók:
A tésztához👉 35 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 3.5 dl tej
👉 2 db tojás
👉 1.25 dl olaj
👉 1 dkg sütőpor
👉 1 dkg vaníliás cukor
👉 1 csipet só
A tetejére
👉 5 dkg vaj
👉 fahéjas cukor
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot és az olajat, dolgozd össze gépi habverővel, és öntsd hozzá a tejet. Forgasd hozzá a sóval, sütőporral vegyített, átszitált lisztet, és keverd csomómentesre a tésztát.Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és töltsd meg masszával háromnegyedig, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha beleszúrsz egy tűt, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd kicsit hűlni, majd kend meg olvasztott vajjal, és forgasd a fahéjas-cukros keverékbe.
0 Megjegyzések