A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elképesztő részletek a negyedmilliárdos, budapesti drogfogásról: alibi autókereskedés, kigyúrt kopaszok a kozmetikusnál, Facebookon lebukó díler


Elnézést kért a felfordulásért egy zárt Facebook-csoportban az a K. Krisztián, akit az egyik legnagyobb drogügylet közben fogtak el pár napja egy másik férfival együtt a XIII. kerületben. A két férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják.


„Feltűnően megnőtt a gyalogosforgalom a garázsban az utóbbi időben” – mondta el egy olvasónk, aki annak a társasháznak a lakója, amelyikben a negyedmilliárdos forintos marihuána-fogást hajtották végre a rendőrök január 29-én. „Érdekes volt, és mostanáig nem is értettem, hogy miért várakoztak ismeretlen alakok a garázsajtó előtt, s surrantak be rajta, amikor az kinyílt. Nyilván a portát akarták kikerülni.”

Ahogy a Blikk is megírta, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy drogügyletet szakítottak félbe és fogták el a kereskedőket, K. Krisztiánt és a 37 éves S. Sándort egy XIII. kerületi társasház mélygarázsában. Mindkét férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. A szervező elmenekült, ellene körözést adtak ki.

A nyomozók az érintettek autóiban 44 fél kilós csomagban összesen 22 kilogramm marihuánát találtak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű – Magyarországon belül realizált – drogfogása – írta korábban a rendőrség. A nyomozók a kábítószer mellett két fegyvert is lefoglaltak.



„A helyszínelés úgy 12-14 órán át tartott, majd a rendőrségi felvételen látszódó BMW-t itt hagyták. De itt parkol még az a Porsche Panamera is, amivel Krisztián rendszeresen járt” – közölte a lakó. Megemlítette, hogy a férfinak autókereskedése van, illetve egy edzőtermet és egy szépségszalont is működtet. A kozmetika előtt nagyon sokszor ott ültek a férfi kigyúrt, kopasz haverjai, ami igencsak elriasztotta az embereket attól, hogy oda bemenjek.

Egy hozzászólással lebuktatta magát

„Az itt élőknek van egy zárt Facebook-csoportja, ahol az elmúlt napokban szinte mindenki ezzel az üggyel foglalkozott és a hozzászólók között egyszer csak megjelent. Krisztián is. Elnézést kért amiatt, hogy felfordulás történt és megnyugtatásul jelezte, hogy neki nincsenek fegyverei. Azt írta, hogy folyik az ügy tisztázása, és kikérte magának a gyűlölködő kommenteket” – számolt be a lakó a férfi kirohanásáról. „Addig sok itt élő nem tudta, hogy kit fogtak el a rendőrök aznap, nos, most értesülhettek az illető személyéről.”

A lakó szerint a férfi autókereskedése alibi volt a drogügylethez, mert az autókkal szállíthatták a kábítószert. A kft.-t a cégnyilvántartás szerint 2018-ban jegyezték be. A vállalkozás értékesítésének nettó árbevétele 2019-ben mintegy 43 millió forint volt és 1,5 millió forintos adózott eredményt ért el. A tavalyi évre vonatkozóan nem látszanak az adatok a cégnyilvántartásban.

A rendőrségtől szerettük volna megtudni, hogy miért nem vittek el minden autót, illetve, hogy K. Krisztiánnal szemben miért bűnügyi felügyelet elrendelését kérték és miért nem a letartóztatását, de az Országos Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések