A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

WHO: ne adják be terhes nőknek a Moderna vakcináját


A WHO közzétette a Moderna vakcinájával kapcsolatos ajánlásokat.


Az amerikai vállalat által kifejlesztett védőoltás csakúgy, mint más vakcinák többsége két dózisban alkalmazandó, a két oltás közötti időintervallum pedig 28 napban lett meghatározva, ám speciális körülmények között az eltelt idő akár 42 napra is húzódhat.

A WHO ajánlásai a várandós kismamákra is kitérnek, akik kapcsán a szervezet megjegyzi, hogy számukra nem ajánlott a Modern védőoltásának beadása, kivéve abban az esetben, ha olyan, magas veszélyeztetettségi területen dolgozik, mint amilyennek például az egészségügy is számít.

Fontos, ám magától értetődő ajánlás még, hogy az oltóanyag bármely összetevőjére allergiás személyeknek sem szabad beadni a vakcinát, mint ahogyan más mRNA vakcinák esetében is ez a helyzet.

A gyógyszer továbbra sem kapta meg a WHO engedélyét a vészhelyzeti használatra, ám az Európai Gyógyszerügynökség alávetette azt saját vizsgálatának, melynek kritériumai megegyeznek a WHO előírásainak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések