A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek egy zsaroló férfi ellen, aki terrorban tartotta a cellatársait a veszprémi börtönben


Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki a büntetésvégrehajtási intézetben félelemben tartotta cellatársait.


A már több éve fogva tartott, jogerős büntetését töltő 36 éves, többszörös visszaesőnek minősülő férfi cellájába 2019 decemberében két új elítélt, apa és fia került. A férfi hamarosan megtudta, hogy új cellatársai jómódúak, ezért elhatározta, hogy fenyegetéssel pénzt szerez tőlük.

Hatszemközti beszélgetésük során közölte velük, hamarosan szabadul, ezért autóra és pénzre van szüksége. Felhívta a két másik fogvatartott figyelmét, hogy ő a „szintfelelős”, így ő felel azért, hogy ne legyen probléma, majd megfenyegette a két férfit, hogy ha nem fizetnek neki 3 millió forint védelmi pénzt, úgy az életük, testi épségük veszélybe kerülhet, illetve olyan fegyelmi eljárásokat provokál velük szemben, amelyek miatt a későbbi kedvezményeiket elveszíthetik.

A két megfenyegetett férfi elhitte, hogy amennyiben nem fizetnek, bántódásuk eshet – és a kedvezményeik elvesztésétől is tartottak –, így a követelt összeget lealkudva, végül egy családtagjukkal 229 500 forintot utaltattak át a „nehézfiú” számlájára, illetve kétszer 5-5 ezer forinttal feltöltötték a telefonját.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, illetve a bűncselekménnyel szerzett összeget illetően vagyonelkobzás elrendelését is indítványozta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések