A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tragikus: rövid időn belül kilenc apáca is elhunyt a koronavírus miatt


Az Adrianben működő dominikánus nővéri rend tagjai között Karácsony előtt tűnt fel a vírus, azóta többen elhunytak a 217 tag közül.


December 20-a előtt egyetlen koronavírusos eset sem volt a michigani Adrianben működő dominikánus campuson, mára azonban kilencen is elhunytak azután, hogy a 217 ott élőből 48-an megfertőződtek, 13-an még ma is betegek, 26-an pedig már felépülőben vannak, adta közzé a felekezet.

A kilenc apáca január 11. és 26. között hunyt el, mindegyikük veszélyeztetett volt egyéb egészségügyi problémák miatt, életkoruk pedig 79 és 97 év között volt, hangzik el a WDIV riportjában. A nővérek mind tanárként vagy ápolóként szolgáltak életük során.

Nem ez az első olyan rend, amelyben kirobban a járvány, tavaly egy hét alatt egy wisconsini felekezet nyolc apácája hunyt el a betegségben, Detroitban pedig egy hónap alatt 13 tagját vesztette el egy szervezet.

Az adriani Motherhouse campus lakói és annak 50, aktívan szolgálatot teljesítő tagja január 15-én megkapták a Moderna koronavírus elleni oltását, de a 211 felekezetet működtető rend további tagjait is hamarosan beoltják. Vezetőjük, Patricia Siemen így nyilatkozott:

Kilenc hónapig el tudtuk kerülni a koronavírust, de karácsony előtt bejutott közénk. Így még nagyobb csodálattal adózom azon családok százezrei előtt, akik ugyanezen átmentek. Teljesen más ez az egész járványhelyzet, ha az embert személyesen érinti, ha elveszít valakit.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések