A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A több milliárdos csalásban részt vett győri strómant az M0-áson kapcsolták le


Nehéz időszak előtt állnak azok az adathalászatra és pénzmosásra szakosodott csalók, akiket a komlói rendőrök fogtak el.


Január 29-én egy összehangolt rendőri akcióban fogták el annak a bűnszervezetnek a tagjait, akik információs rendszer felhasználásával elkövetett csalásra és pénzmosásra szakosodtak. Ezzel több milliárd forint kárt okoztak a sértetteknek.

Az elkövetői kör vélelmezhetően adathalászatból származó pénzt utalt egy stróman bevonásával létrehozott gazdasági társaság számlájára, majd onnan felvette azt. Az akció során egy 44 éves budapesti férfit Diósdon fogtak el, míg a bűnszervezet másik tagját az M0-s autóúton kapcsolták le.

A 27 éves, szintén budapesti férfi mellett ült a 43 éves győri stróman is, akit szintén őrizetbe vettek. A komlói nyomozók a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalával együttműködve több ingatlanban is kutatást tartottak, amelyek során többek között telefonokat, informatikai eszközöket, nagy értékű tévét, arany ékszereket és céges dokumentumokat foglaltak le, továbbá több bankszámlát is zároltak – tudhattuk meg a közleményből.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések