A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sürgetik az orvosokat a koronavírus-vakcina beadása kapcsán


A magyar háziorvosok rendkívül rövid határidőt kaptak arra, hogy visszajelezzék az egészségbiztosítónak, a 80 év felettiek közül ki igényelheti a vakcinát jövő héten.


Az RTL Klub híradójából kiderült, hogy összesen 1 800 háziorvos kapott levelet az egészségbiztosítási alapkezelőtől, amelyben listát küldtek a koronavírus elleni védőoltásra regisztrált személyekről.

A szóban forgó páciensekkel soron kívül kell felvenniük a kapcsolatot, és még hétfő délután 5 óráig el kell küldeniük azokat a neveket, akik végül megkaphatják a vakcinákat – olvasható a Portfolio összegzésében.

A védőoltást a háziorvosi rendelőben vagy a beteg saját otthonában szükséges beadni, továbbá hat főt kell kiválasztania az orvosoknak, akik oltóközpontokban kaphatják meg a Pfizer készítményét.

Az RTL Klubnak nyilatkozó egyik háziorvos elárulta, utolsó pillanatban kapták csak meg a tájékoztatást. Neki személy szerint 21 nevet küldtek, amiből 16-ot kell kiválasztania; főként azokat írta fel a listájára, akiket el tudott érni.

Egy másik, 1 500 fős praxist ellátó háziorvos 12 fős listát kapott. A 12 fő közül az nem kaphat csak oltást, aki lázas beteg. Az orvosoknak az sem teljesen világos, hogy a 12 főn kívül miért kell még 4 nevet találni, mivel nekik 10+6 főt kell leadniuk.

A Háziorvosok Online Szervezetének elnöke, Békássy Szabolcs elmondta, valóban feszes a határidő, sok háziorvos azonban ennek ellenére elkészült a listával:

“A cél, hogy minél hamarabb védelemben tudjuk részesíteni a pácienseinket”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések