A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Serpenyős zöldségsaláta melegen: laktató, mégsem hizlal


A tésztasalátát ezernyi variációban elkészítheted, ráadásul ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás lehet.


A nehéz ünnepi fogások után különösen jólesnek a könnyed, zöldséges ételek. A színes, ízes tésztasalátával biztosan nem fogsz mellé, ráadásul friss és mirelit zöldségeket is tehetsz bele. Sőt, akár maradékokból is összedobhatod a laktató fogást. Ha nem számolgatod a kalóriákat, akár majonézzel is leöntheted.

Hozzávalók:

👉 25 dkg tészta
👉 20 dkg koktélparadicsom
👉 3 db spárga
👉 1 bögre borsó
👉 1 db sárgarépa
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 4 levél kelkáposzta
👉 só
👉 bors
👉 zöldfűszerek

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, majd amikor lobog, rakd bele a tésztát. Szórj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A zöldségeket készítsd elő, a répát, a kelt és a spárgát vágd kisebb darabokra, a koktélparadicsomot pedig felezd el. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd amikor elkezd színesedni, add hozzá a spárgát, a kelt, a borsót és a répát, majd párold pár percig.

Add hozzá a tésztát, alaposan forgasd össze, sózd, borsozd ízlés szerint, szórhatsz még rá zöldfűszert, esetleg balzsamecettel is meglocsolhatod. Még melegen tálald.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések