20 perces brokkolis, kecskesajtos ravioli: mennyei fogás tésztaimádóknak


A brokkolis, kecskesajtos ravioli egyszerű, mégsem a megszokott. Ínyencek is szeretni fogják ezt a tésztakülönlegességet.


A ravioli az olaszok kedvenc tésztája, a formája lehet kör vagy négyszög alakú. A belseje általában töltött, többnyire hús, gomba vagy zöldséges krém kerül bele. Otthon is elkészítheted, igaz kicsit hosszadalmas. A boltit csak ki kell főzni, és különféle feltétekkel tálalni. Az egészséges brokkoli és az erőteljesebb ízű kecskesajt együtt tökéletesek.

Hozzávalók 4 személyre:

👉 40 dkg ravioli
👉 1 fej brokkoli
👉 15 dkg kecskesajt
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 étolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, rakj bele egy teáskanál sót, és önts bele kevés étolajat, hogy a raviolik főzés közben ne ragadjanak össze. Amikor a víz már lobog, tedd bele a tésztát, majd kis lángon főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le és csepegtesd le. A megmosott, rózsáira szedett brokkolit egy másik edényben főzd forrástól számítva öt percig.

Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, süsd addig, amíg elkezd színesedni, majd dobd hozzá a tésztát. Kevergetve süsd át, közben sózd és borsozd, majd tedd hozzá a brokkolit, a végén pedig morzsold rá a kecskesajtot, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Frissen, melegen tálald.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések