A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sült citromos, parmezános brokkoli: majonézes szósszal isteni


Ha újévi fogadalmaid között szerepelt, hogy leadsz néhány kilót, akkor a parmezános brokkolit feltétlenül iktasd be az étrendedbe.


A karcsúsító, egészséges brokkoli talán sütve a legfinomabb. Főleg, ha izgalmas fűszerkeverékkel is megbolondítod. A fokhagyma és a citrom is üdévé, fenségessé teszi. Könnyed vacsora vagy akár különleges köret is lehet. A mártogatóshoz diétás majonézt is használhatsz.

Hozzávalók:

👉 1 fej brokkoli
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál citromlé
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 7 dkg parmezán
👉 2 db citrom
👉 só
👉 bors
👉 1.5 dl majonéz
👉 1 evőkanál joghurt
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mosd meg, csepegtesd le, szedd rózsáira, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. A fokhagymát pépesítsd, és keverd össze az olívaolajjal, a citromlével, a sóval, a borssal. Locsold meg, vagy kend be vele a brokkolidarabokat. A kezeddel óvatosan forgasd össze, hogy mindenhova jusson a fűszeres keverékből. Rakd hozzá a feldarabolt citromot.

Süsd 180 fokon 20-25 percig. Ha a brokkolik kezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és szórd meg reszelt parmezánnal.

A mártogatóshoz a majonézt keverd össze egy kis tálban a joghurttal, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a citromlével, sóval és borssal. A brokkolival együtt kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések