A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Roppanós kolbász vele sült zöldségekkel: laktató, és csak pár perc munka van vele


A sült kolbásznak sem kötelező túl nehéznek lennie: süsd bő olaj helyett sütőben, hasábburgonya helyett pedig zöldségekkel kínáld.


Ha szereted a hagyományos magyaros ételeket, és odavagy a lacikonyhák finomságaiért, akkor ez a te ételed! A kolbász sütőben sütve is isteni, tartalmas ebéd, amivel ráadásul alig van munka. Sült zöldségekkel tálalva a gyomornak is kevésbé megterhelő.

Hozzávalók:

👉 40 dkg krumpli
👉 20 dkg kelbimbó
👉 4 db sütni való kolbász
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál szárított rozmaring
👉 1 teáskanál szárított kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. A kelbimbót alaposan mosd meg, a külső héjat távolítsd el, és a zöldségeket rendezd kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Keverd össze az olívaolajat a rozmaringgal és a kakukkfűvel, sózd, borsozd, majd locsold meg a krumplit és a kelbimbót a fűszeres keverékkel.

Rakd a zöldségekre a kolbászokat, villával szurkáld meg mindegyiket több helyen, hogy a gőz sülés közben távozni tudjon. Így nem fognak szétdurranni. Alufóliával letakarva, 180 fokon süsd 45-55 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, a kolbászok pedig átsülnek. A végén 10 percig alufólia nélkül is süsd, hogy szép pirosak legyenek. Ha teheted, káposztasalátával kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések