A krumpli egy részét helyettesítheted sárgarépával, így a tócsni izgalmasabb lesz, és kevésbé hizlal.
A tócsni rendkívül változatos lehet, sárgarépával is érdemes kipróbálni. Finomabbak lesznek a lepénykék, ha sajttal gazdagítod. A zöldséges tócsni húsos ételek köreteként vagy magában, fokhagymás-tejfölös mártogatóssal egyaránt nagyon finom. Mivel sütőben sül, nem szív magába felesleges zsiradékot. Ha a glutént kerülöd, kukoricalisztet használj.
Hozzávalók:
A tócsnihoz
👉 2 db sárgarépa
👉 2 db krumpli
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 5 evőkanál liszt
👉 2 db tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
A mártogatóshoz
👉 2 dl tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 bors
Elkészítés:
A tócsnihoz a sárgarépát és a krumplit hámozd meg, reszeld le. Sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, majd hagyd állni 10 percig. Ezután öntsd le a levet, keverd hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, végül fokozatosan adagold bele a lisztet. Lehet, hogy kicsit többre vagy kevesebbre lesz szükség. Viszonylag sűrű masszát kell kapnod.
A répás keverékből egy evőkanállal készíts kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb. Kicsit lapítsd el, és 180 fokon süsd 20-25 percig, attól függően, mennyire szereted ropogósan.
A mártogatóshoz a tejfölt alaposan keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, és a hűtőben pihentesd legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek. Ha szeretnéd, zöldfűszerekkel még feldobhatod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések