Romániában azt tervezik, hogy a háziorvosokon keresztül tájékoztatják a lakosságot az oltásról, az egészségügyi miniszter szerint ugyanis ideális esetben az emberek a hozzájuk legközelebb álló orvostól, vagyis a családorvostól informálódnak az oltással kapcsolatban, és nem a politikusoktól a tévében – írja a 444 Transindex beszámlója alapján.

Ha ezt Magyarország kormánya meglépné a liberális main-stream média és a moslékkoalíció mocskolódásaitól lenne hangos az éter.

A tervek szerint a háziorvosokat pénzzel ösztönzik, hogy győzzék meg az időseket és krónikus betegeket az oltás szükségességéről, és regisztrálják őket az oltásra várók rendszerébe.

A Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint a háziorvosok minimum 30 lejt kapnak minden páciensük után, akit felírnak a COVID-19 ellen beoltandók várólistájára, majd utólag is figyelik a beoltott állapotát.

A nagyjából 2200 forintnyi összeg 50 lejre (3700 forint) nőhet, ha az illető családorvos oltásra alkalmas pácienseinek több mint fele jelentkezik oltásra, és 60 lejre (4400 forint), ha ez az arány a 60 százalékot is meghaladja.

Voiculescu azt is elmondta, hogy a hajléktalanok és fogyatékkal élők is bekerülnek az oltási kampány második szakaszába.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek