Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pihe-puha narancsos piskóta: olajos tésztával nem lehet elrontani


A levegős tésztájú olajos piskóta önmagában is fantasztikus élményt nyújt, hát még naranccsal ízesítve!


Nem lesz rémálom a piskótasütés, ha olajos tésztából készíted. Nem szárad ki hamar, nem esik össze, tehát akár tortalapnak is kiváló. Kicsit hosszabb a sütési ideje, mint a hagyományos piskótának. A narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg, mielőtt a tésztába rakod. Ha teheted, használj biogyümölcsöt. A fahéjtól még csodálatosabb lesz a süti íze és illata.

Hozzávalók:

👉 35 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 4 db tojás
👉 1.5 dl étolaj
👉 1 db narancs
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a narancs frissen facsart levével és a reszelt héjával. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, és az olajjal felváltva dolgozd a tojássárgás keverékhez. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a masszába.

Egy tortaformát vagy közepes méretű tepsit kenj ki zsiradékkal, és szórd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj egy tűt vagy éles kést a sütibe. Ha tisztán húzd ki, kiveheted a sütőből.   

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések