A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mit is jelent, ha egy koronavírus-vakcina hatékony?


Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora ezúttal a vakcinák hatékonyságáról osztott meg néhány szót, tájékoztatva ezzel a lakosságot.


Magyarország kormánya egy ismeretterjesztő videósorozatot indított, amin belül sok fontos kérdésre adnak választ. Ez azért is fontos, hogy az emberek minden alapkővel tisztában legyenek az oltások kapcsán.

Még mindig sokan lehetnek, akik hezitálnak, és emiatt nem regisztrálnak, ugyanakkor a videókban megfogalmazott válaszok segítségükre lehetnek. Ezúttal is a Semmelweis Egyetem rektora beszélt az egyik fontos kérdésről.

„Minden jelenleg rendelkezésre álló klinikumban használt vakcina hatékony. A WHO definíciója 50 százalékos hatékonyságot ír elő, de mit jelent ez az 50 százalékos hatékonyság?” – tette fel a kérdést a szakember.

„Itt mindig a definíció a kérdés. Az a kérdés, hogy elkapja-e valaki azt a vírust , és kimutatható lesz a vírus az adott egyénben, vagy a vírus által okozott megbetegedés súlyos szövődményeket okoz?”

„Ha megnézzük, akkor a legújabb jelenleg is használatos oltás az 50 és 100 százalék közötti klinikai sikerességet tud mutatni, de a szövődményes esetek megelőzésében a vakcinák szinte egyenrangúak, mintegy 95-100 százalékos védettséget adnak.”

„Ami azt jelenti, hogyha valaki valamilyen módon nyálkahártya-szinten fertőződik is ezzel a vírussal, nem jut be a szervezetébe, s ennek következtében nem fog súlyos betegséget létrehozni.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések