Hirdessen itt

Megvan a Chelsea új edzője Lampard kirúgását követően


A londoni klub nem sokkal azután jelentette be az új edző érkezését, hogy Frank Lampardot menesztették.


A legendás játékos mindössze másfél évet kapott a Chelsea kispadján, aki arra panaszkodott, hogy túl hamar bocsátották el. A londoniak nehéz és fájdalmas döntést hoztak, de most egy sokkal tapasztaltabb szakemberre van szükségük.

A vártnak megfelelően Thomas Tuchel lett a befutó, akit nemrég a PSG-től rúgtak ki, de sokáig nem maradt munka nélkül. Ezelőtt soha nem dolgozhatott a Premier League-ban, így mindenképpen egy érdekes kihívás várhat rá.

A fracia együttest két és fél év után hagyta el, miközben a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutottak, de a Bayern München jobbnak bizonyult. Ezt megelőzően hét idényt húzott le a Bundesligában, először a Mainznál, akiket az Európa Ligába vezetett, majd a Dortmunddal is volt egy sikeres időszaka, akikkel három német kupát is nyert.

A Chelsea-nél két játékos is lesz, akiket jól ismer Christian Pulisic és Thiago Silva személyében. Mindössze 18 hónapra írt alá, de a kontraktusa tartalmaz egy opciót a hosszabbításra. A tapasztalt edző hálás a lehetőségért, és már alig várja, hogy találkozzon a csapattal, valamint a világ legizgalmasabb bajnokságában dolgozhasson.

„Hálás vagyok azért, hogy a Chelsea családjának tagja lehetek.” Tuchel ma kezdi meg a munkát egy esti edzéssel, és holnap debütál a PL-ben a Wolves ellen, ami nem lesz egy könnyű mérkőzés.

A Chelsea pillanatnyilag csak a 9. helyen áll 29 ponttal, míg a Wolverhampton a 14. 19 egységgel a neve mellett, de egy igen kellemetlen ellenfélről van szó, akik bármikor képesek meglepetést okozni. A mérkőzést a Chelsea otthonában rendezik meg szerda kora este.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések