A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almával, egészben sült csirke: a bőre szép fényes és jó ropogós


Csupa egyszerű hozzávalóból isteni hétvégi főételt tehetsz az asztalra. Az egészben sült csirke omlós és szaftos.


Hétvégi ebédek sztárja az egészben sült csirke. Nagy előnye, hogy mindenki szereti, és viszonylag kevés munka van vele. Pakolj a hús mellé almát és zöldségeket is. A bőre a vajnak köszönhetően lesz ropogós és szép fényes. A hús mellett sülő alma és a zöldségek köretnek is kiválóak.

Hozzávalók:

👉 1 db egész csirke
👉 20 dkg gomba
👉 3 db alma
👉 5 dkg vaj
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 db paprika
👉 só
👉 majoránna
👉 bors

Elkészítés:

A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd össze borssal és majoránnával. A csirkét tisztítsd meg, kívül-belül dörzsöld be a sóval, és kend be a fűszeres vajjal. Fektesd egy tepsibe, önts alá kevés vizet. Rakd mellé az almákat, a paprikákat, a fokhagymagerezdeket és a gombákat.

Fóliázd le, és tedd 170 fokos sütőbe. Sütés közben locsolgasd a csirkét a saját szaftjával, és forgasd, hogy mindenhol egyformán puhuljon. Amikor bő egy-másfél óra múlva könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. A sütőből kivéve pihentesd 15 percig, utána vágd csak fel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések