A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soron kívül kapott védőoltást Gyöngyös DK-s polgármestere


Hiesz György, Gyöngyös polgármestere a városi tévének adott interjújában beismerte, hogy a január első napjaiban, amikor egy idősotthon lakóit oltották, ő és néhány más gyöngyösi is megkapta soron kívül a koronavírus elleni védőoltást.


Hiesz György elmondása szerint csak azért a gyöngyösi tévének adott interjút, mert „háborús helyzet” alakult ki körülötte az elmúlt napokban – írja a HEOL megyei hírportál. A polgármester viszont megindokolta, miért oltották be az idősotthon lakóinak oltásakor:

Ekkor a szervezők közül valaki téves számot adhatott meg az oltást végző egészségügyi dolgozónak, mivel több tucat vakcina megmaradt. Összesen másfél órája volt a személyzetnek arra, hogy eldöntse azt, a kukába kerül-e a vakcina. Mikor ezzel szembesültek, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik pedig az általuk ismert, a körzetükben élő személyeket

- idézte a portál az interjút.

Hiesz elmondása szerint ennek az eseménynek a következtében kérdezték meg tőle, hogy szeretne-e oltást kapni, amelyet mindössze egy órán belül le kellett bonyolítani. Miután megkeresték, úgy döntött: inkább beoltja magát az oltásra.

A Heves megyei hírportál megkeresésére a polgármester elmondta, hogy abszolút a koronavírus elleni védőoltás támogatói között van, és arra szeretne bíztatni mindenkit, hogy oltassa be magát. Azt is elismerte: hibázott, amikor elfogadta a védőoltást, és ezért elnézést kér.

A polgármester végül azzal zárta, hogy szerinte ami Gyöngyösön történt a koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatban, az feltehetően nem egyedi eset, szerinte biztosan történtek más városban is hasonlók.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések