A hagyma édeskés, a csirke a baconnek köszönhetően finom szaftos, a sajt pedig nyúlós lesz.
Kis erőfeszítéssel isteni főfogást tehetsz az asztalra, ha ezt a sajttal gazdagított csirkemellet választod ebédre. Egyszerre töltött és göngyölt, fűszeres, ráadásul a bacon további plusz ízt ad neki. A hús a megkaramellizálódott hagyma zamatát és illatát is átveszi a sütőben.
Hozzávalók:
👉 1 kg csirkemell
👉 25 dkg bacon
👉 20 dkg mozzarella sajt
👉 3 db vöröshagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 3 szál petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, kicsit klopfold ki, szórd meg sóval, borssal, és rakd rá a kis darabokra vágott sajtot, majd szórd meg oregánóval. Tekerd körbe a húst baconnel.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a felszeletelt hagymákat. Pakold rá a csirketekercseket, önts alájuk egy deci vizet, majd fóliázd le.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. A hagymával együtt kínáld, sőt petrezselyemmel is megszórhatod tálaláskor.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések