Hirdessen itt

A WHO továbbra sem javasolja a külföldre utazást a beoltottaknak


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Moderna vakcinájára vonatkozóan adott ki új iránymutatást, ezzel együtt mondták ki, hogy egyelőre a beoltottaknak sem ajánlják, hogy külföldre utazzanak.


Nemrég az Egyesült Államokban merült fel a Pfizer/Biontech és a Moderna kétdózisú vakcináinál, hogy a jelenlegi, három-, illetve négyhetes időintervallumot a két injekció között elcsúsztathatóvá teszik akár hathetesre is, ugyanis az eddigi adatok alapján ez nincs hatással az immunitásra.

Az MTI-re hivatkozva az ATV arról számolt be, hogy a Moderna oltóanyagai esetében a WHO is átvette saját útmutatásába azt a kitételt, hogy az első dózis beadását követően 42 napon belül lehet beadni a másodikat, hozzátéve, hogy azért így is tanácsos magunkat tartani az eredetileg kijelölt négy héthez.

Az egyéb utasításokon – azaz, hogy fél adag dózist felhasználását, illetve, hogy terhes nők beoltását nem ajánlják – nem változtat a szervezet immunizációs stratégiai tanácsadó csoportjának ma kiadott közleménye.

Sok országban már engedélyeztették a Moderna oltóanyagát, a WHO egyelőre ezt még nem tette meg, várhatóan februárban történik meg ez részükről. A szervezet közleményében jelzi, továbbra sem javasolják a beoltottak külföldre való utazását, egyrészt méltányossági okokból, másrészt mivel még nincs információ arról, a beoltottak meg tudnak-e fertőzni másokat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések