A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Forró, tejszínes kelbimbókrémleves: sült zöldségből a legfinomabb


A tejszínes, fűszeres kelbimbókrémleves jól átmelegít hideg téli estéken.


A kelbimbó a tél egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldsége, nálunk is egyre népszerűbb. Önmagában sütve is fantasztikus, de krémleves alapja is lehet. A tejszínnek köszönhetően csábítóan selymes lesz, a sült bacon pedig fantasztikus ízt ad neki.

Hozzávalók 4 személyre:

👉 1 kg kelbimbó
👉 8 dl húsleves
👉 5 dkg bacon
👉 2 dl tejszín
👉 só
👉 bors
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

A kelbimbókat tisztítsd meg, mosd meg, és vágd ketté. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a sóval, borssal összekevert olívaolajjal. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Néhány darabot tegyél félre a tálaláshoz.

A bacont vágd apróra, pirítsd meg. A szalonnadarabokat vedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a vöröshagymát. Dobd rá a kelbimbót, öntsd fel a levessel, és főzd össze 10 perc alatt. Pürésítsd botmixerrel, majd öntsd hozzá a liszttel elkevert tejszínt, és rottyantsd össze pár perc alatt.  

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések