Nem kis kárt csinált az a férfi, aki a vádirat szerint féltékenységből felindulva rongálta meg látható módon az autókat.


A hivatalos közleményben foglaltak szerint a férfi még 2019. december 16-án 21 óra körül jelent meg volt élettársa lakóhelyén. Dühös lett, mivel az udvaron odabent egy idegen autót látott parkolni, amiből azt feltételezte, hogy a volt élettársának már új kapcsolata van.

Ezt követően a nyitott, kitárt kertkapun keresztül odalépett az udvaron parkoló autóhoz, és a nála lévő villáskulccsal betörte a szélvédőt, a jobb oldali tükröt, valamint megkarcolta a fényezést. Ezzel a volt élettársa tulajdonát képező autóban 311 543 forintos kárt okozott.

Ezzel azonban nem ért véget a férfi dühe, mert az udvaron parkoló, egy másik férfi tulajdonát képező autó első és hátsó szélvédőjét, és az oldalsó tükröket betörte. Emellett mindkét oldali ajtót megkarcolta. A rongálás kár 899 228 forint volt.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a lefoglalt villáskulcsot, mint az elkövetés eszközét kobozza el, valamint kötelezze a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek