A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felfüggesztett börtönre ítélték a férjére késsel támadó asszonyt


Tettlegességig fajult egy veszekedés Tiszaföldváron. Egy asszony késsel támadt férjére, aki életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett.


A Szolnoki Törvényszék 2021. január 13-án életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 5 évre – felfüggesztett börtönre ítélte azt a harmincas éveiben járó, büntetlen előéletű nőt, aki az egyik tiszaföldvári házban, egy családi veszekedés során, a keze ügyébe kerülő 14 cm pengehosszúságú késsel életveszélyesen megsebesítette férjét, majd látva, mit tett, azonnal mentőt hívott, akiknek kiérkezéséig elsősegélyben részesítette párját, aki túlélte a sérülést – adta hírül a a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Az asszony és férje között gyakoriak voltak a veszekedések, melyek hátterében sokszor az anyagiak álltak. Nem történt ez másként 2019. szeptember 7-én délután sem, amikor ismét emiatt kapott hajba a pár. Előbb csak szitkozódtak, majd kiabáltak egymással. A férfi az egyik hangfalba, az asszony a televízióba rúgott bele haragjában, majd a férfi a hálószobába ment, ahová felesége már konyhakéssel a kezében követte, amit a mosogatóból vett ki.

A veszekedés nem csitult, sőt odáig fajult, hogy a férj, a korábban a felesége által vásárolt vitrines szekrénybe is belerúgott, és azt kiabálta, „ez is te vetted!”. A szekrény üvege eltörött, amitől az asszony, végképp elvesztve önuralmát a férfira támadt, hiába próbálta visszafogni őt nagyfia.

Késsel döfött a férje felé, aki megpróbálta elkapni a kezét, de nem járt sikerrel, csak összekaszabolta saját tenyerét, majd dulakodni kezdtek, melynek során az asszony egyszer hátba, egyszer mellbe szúrta párját, aki a mellkasi szúrást követően azonnal összerogyott.

Ezt észlelve a feleség azonnal értesítette a mentőket, és a kiérkezésükig elsősegélyben részesítette férjét, aki többek között ennek köszönhette az életét, 8 napon belül gyógyuló tenyér és hátsérülései mellett ugyanis, az őt, a mellkasán ért, a tüdejét is érő szúrás következtében közvetlen életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett.

Az ügyben 2020. március 20-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék 2020. július 9-én előkészítő ülést tartott az ügyben, melyen a vádlott tagadta bűnösségét, a 2021. január 13-án tartott első tárgyaláson azonban tényfeltáró beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ítéletet az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések