A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas, almás gombóc: így biztosan finom puha lesz a tészta


A fahéjas, almás gombóc tökéletes desszert, ami a szilváshoz hasonlóan krumplis tésztából készül.


Ha nem kóstoltad, el sem tudod képzelni, milyen finom a fahéjas-almás gombóc. Az íze leginkább az almás pitére emlékeztet. Megszórhatod cukorral, sőt karamell- és vaníliaöntettel is tovább fokozhatod az élvezetet. A tészta magas keményítőtartalmú krumplival az igazi, a töltelék pedig édesebb almából a legfinomabb.

Hozzávalók:

👉 80 dkg krumpli
👉 25 dkg liszt
👉 1 db tojás
👉 1 csipet só
👉 1 kg nagyobb alma
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 4 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az almát mosd meg, vágd kis darabokra, locsold meg a citromlével, szórd meg fahéjjal és vaníliás cukorral. A zsemlemorzsát kevergetve pirítsd aranybarnára az olajon. Figyelj, mert hamar megég.
 
A krumplit pucold meg, majd vágd fel kisebb kockákra, és enyhén sós vízben főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt. Szűrd le, és még forrón törd meg, majd hagyd kihűlni.

Add hozzá a lisztet, a sót és az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. A lisztet ne egyszerre add hozzá, mert lehet, hogy kevesebb is elég. Rugalmas tésztát kell kapnod.
 
Ezután lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágd fel 8x8 centis kockákra, mindegyikre kanalazz fahéjas almát, és formázd a tésztát gombócokká. Egy nagyobb edényben forralj vizet, majd rakd bele a gombócokat. Várd meg, míg feljönnek a víz tetejére, és főzd még öt percig. Forgasd a tésztát pirított zsemlemorzsába.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések