A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kivégeztek egy politikust korrupció miatt Kínában


Az elítélt Laj Hsziaomint vesztegetés és kettős házasság vádjával ítélte halálbüntetésre és a pártból való kizárásra a bíróság.


A kínai Tiencsin városában január 29-én végrehajtották a korábban a kommunista párbizottságban államtitkári posztot betöltő, valamint a Huarong cég egykori vezetőjeként tevékenykedő Laj Hsziaomin halálbüntetését.

A Xinhua hírügynökség közleményéből kiderült, hogy a politikust még január elején találta bűnösnek az ügyészség korrupció, bigámia, valamint vesztegetés vádpontjában. A Legfelső Népi Bíróság határozata alapján péntek reggel méreginjekcióval végezték ki a férfit.

Laj Hsziaomint 2018 őszén zárták ki a pártból, amiért többszöri alkalommal is megsértette az alapelveket, valamint a törvényeket. A központi bizottság nyomozásai után rájöttek, hogy a férfi nem vette figyelembe a párt értékeit, amelyeket folyamatosan megszegett, ezáltal befeketítve a szervezet jó hírnevét.

A hatóság jelentésében azt írják, Hsziaomin rendszeresen segítette pártfogoltjait a politikai ranglétrán való előrelépésben, továbbá több ízben is akadályozta az esetekkel kapcsolatos nyomozói munkákat.

A politikai bűnözésért és korrupcióért járó halálbüntetések Kínában gyakorinak számítanak, Európában ezzel szemben sokszor soha nem derülnek ki a nagyobb ügyletek.

Ukrajnában Volodimir Zelenszkij elnök tavaly ősszel felhozta, hogy vissza lehetne állítani az életfogytiglanig tartó szabadságvesztés azok számára is, akik korrupció vádjában vétkeztek, hivatalosan viszont még várni kell a rendelet elfogadására.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések