A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy egész fegyverarzenált birtokolt a magyar nyugdíjas: golyószóró, géppisztoly…


A rendőrség jelentése szerint időközben a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse befejezte az ügy vizsgálatát a fegyverekkel kapcsolatban.


A rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 70 éves gégényi lakos ellen. Csak P. Z néven ismert nyugdíjasnál még október elején tartottak házkutatást.

A gyanúsított férfi önként adta át a rendőröknek az 1 640 (!) darab, különböző kaliberű lőszereket, amiket a ház udvarán tartott egy lakókonténer alatt. Emellett a rendőrök fegyvereket is találtak, amiket szintén lefoglaltak.

A lefoglalt fegyverek között volt gépkarabély, pisztolyok, géppisztoly, golyószóró és légpuska. Az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint a légpuska lőfegyvernek és a töltények lőszernek minősülnek, addig a többi lefoglalt fegyver hatástalannak bizonyult.

A megalapozott gyanú szerint P. Z. engedély nélkül szerezte meg, és tartotta birtokában a lőszereket, és a lőfegyvert. A férfi gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerő vallomást tett, tettét azzal indokolta, hogy mindig érdekelték a katonai eszközök, így a fegyverek is, de azokkal jogellenes cselekményt nem állt szándékában elkövetni – olvasható a közleményben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések