A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

9 apró változtatás, ami segít leadni 20 kg-ot


Cikkünkben bemutatjuk egy fitness blogger, Katie Dunlop sikertörténetét. Katie elmondja nekünk, hogyan sikerült 20 kg-tól megszabadulnnia mindenféle koplalás nélkül, egészségesen, fenntartható módon. Olvasd el a történetét, hogy megtudd, mi a titka.


A kezdetek

Katie Dunlop története a főiskolán kezdődött, mikor még +20-kg-os súlyfelesleget sikerült felszednie. Ekkor rádöbbent, hogy ez nem mehet így tovább – elege lett a trendi edzésekből és divatdiétákból, amiktől állandóa jojo effektussal ugráltak fel-le a kilói. Elkezdett keresni az életében kis apróságokat, amiken változtatva elindulhat az egészséges életmód felé vezető úton úgy, hogy kialakít egy élhető, tartható életmódot.

Apró dolgok, amiket meg kellett változtatnia

Minden este, vacsorakészítés közben kekszet és sajtot nassolt. „Nem igazán volt rá szükségem, csak megszokásból nassolgattam, de igazából nem is voltam éhes”- mondta Katie. Az apró változtatásait ezzel kezdte, így a sajt nassolást ritkította, valamint a kekszről lemondott teljes mértékig.

„Az étkezési szokásokon a legnehezebb változtatni, ezért apróbb változtatásokkal érdemes kezdeni, amik később naggyá válnak és kialakul az egészséges életmód” – nyilatkozott.
 
„Nagy evő vagyok – Imádok enni”– mondta Katie – „Ezért meg kellett találnom a módját, hogy úgy készítsem el az ételeket, hogy egészségesek legyenek és ugyanolyan finomak is.” Ezt Katie úgy oldotta meg, hogy például a taco tésztáját salátalevéllel helyettesítette, a spegettit pedig zöldség spirállal.

Dunlop régebben azt gondolta, hogy koplalással majd megszabadulhat a súlyfeleslegétől; ezért egész nap szinte semmit nem evett, este pedig (ahogy ez lenni szokott) kirámolta a hűtőt, annyira éhes volt. Mindannyian tudjuk, hogy ez a fajta egész napos éhezés soha nem vezet célhoz. Egész nap enni kell, de egészséges ételeket és moderáltan.

„Úgy érzem, hogy mióta változtattam az étkezési szokásaimon, még többet eszek, mégsem hízok”.

A siker első lépése: a szervezés

Katie elmondása szerint az egészségtelen ételek és nassok eltávolítása a házból sokat segített neki, hogy pozitívabb, egészségesebb önértékelése legyen és, hogy ne essen kísértésbe.

Te is szabadulj meg a kekszektől, chipsektől, ropiktól és csokiktól, amik bűnbe vihetnek. Ne azon gondolkozz, hogy mennyibe kerültek és ha már úgyis megvetted, előbb megeszed őket és utána kezded az egészséges életmódot… Ez mind csak hülye kifogás!

Inkább szerezz be egészséges nassokat, nyers gyümölcsöket, zöldségeket.

Energikus edzések

Dunlop nagyon szereti a magas intenzitású edzéseket – mostanra már elismert személyi edző, tanácsadó és fitness blogger 400.000 követővel.

Azóta kiegészítette a fitness palettáját jógázással is – „Nagyon sokat segít az érzelmi stressz levezetésében és az ellazulásban. Segít megszabadulni a belső feszültségtől és szorongástól valamint frissíti a testet és lelket”. A joga ezeken felül nagyon jól formálja a testet és rugalmassá teszi. Érdemes rendszeresen jógáznia mindenkinek.

Sokaknak úgy indul a reggele, hogy kikászálódik nagynehezen az ágyból, tusol, fogat mos és iszik egy erős feketét. Katie napjai energikusan indulnak, edzéssel. „Minden reggelemet testmozgással indítom”– mondja. Még ha nincs is ideje egy hosszabb edzésre, mindig átmozgatja magát, hogy energikusan induljon a napja.

Lépésről lépésre

Sokan amikor elhatározzák, hogy életmódot váltanak, ott rontják el, hogy minden egyszerre akarnak és egyből, így túlzásba esnek. Heti 7x edzenek, minden egyes nap túlterhelik a szervezetüket és minimalista étrendre váltanak. Ez így soha nem célravezető. Kis lépésekkel kell haladni, ez nem egy verseny. Stabil életmódot szeretnél kialakítani, nem jojózni megint, ugye?

„Kis lépésekkel haladva folyamatos sikerélményekkel gazdagodhatsz, amik állandóak lesznek”

Katie heti 3 edzéssel kezdte az átalakulását és szépen lassan fokozta az edzései intenzitását az edzőnapok számának gyarapításával együtt. A túl sok edzés nem csak sérülésekhez, de extra fáradékonysághoz vezethet, hisz maxon használod a tested, amit ki kell pihennie, így azon a néhány pihenőnapon teljesen ki leszel fáradva. Nagyon fontos a megfelelő pihenő, hisz vannak izmok, amiknek 48 óra kell a regenerálódáshoz. Ne ess túlzásba, eddz okosan!

Moderált étkezés, csalónapokkal

„Egyszer egyszer megengedheted magadnak a bolognai spagettit vagy egy kis édességet is, ezzel nincs semmi baj. Néha!”– említi Katie.

Az, hogy megpróbálsz leadni néhány kilót, nem azt jelenti, hogy meg kell magad fosztani minden élvezettől teljes mértékig. Szülinapi buliban egy szelet torta vagy heti 1x egy csaló étkezés még teljes mértékig belefér az egészséges életmódba mindaddig, amíg ez nem lesz napi szintű, rendszeres bűnözés. Ha ezt betartod, nem lesznek elvonási tüneteid és nem fogod utálni az egészséges életmódot, mert nem vonsz meg magadtól végérvényesen semmit. Csak okosan étkezel. Ennyi.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések