A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

100 órán át még csak enni sem kapott a koronavírusban elhunyt 34 éves férfi


Nemcsak, hogy 100 órán át nem kapott táplálékot, de majdnem 70 órába telt, míg egy orvos felmérte az állapotát.


Nagy felháborodást váltott ki a koronavírusban is szenvedett dél-afrikai férfi halála, akit a kórházban majdnem három napig még csak orvos sem látott. Az ország egészségügyi ombudsmanja a vizsgálatot követően súlyos gondatlansággal vádolja az érintett dél-afrikai kórházat – olvasható a Bloomberg cikkében.

Egy Johannesburg melletti kórházról van szó, ahol mint kiderült, nem lehetett volna covid-létesítményként használni, és nem rendelkezett a megfelelő szintű ellátással. A koronavírus- és nem koronavírus-betegeket ugyanazon a helyen kezelték, miközben alig vezettek nyilvántartást.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a holtestet sem időben vitték át a halottasházba, Az elhunyt testét csak a halálát követő tizedik órában vették le a kórházi ágyról, ami szintén a súlyosabb szabálysértések között szerepel.

A tragikus körülmények között elhunyt Shonisani Letholet sokáig még csak nem is tudhatott arról, hogy covid-beteg, aki két nappal a kórházba kerülése után Twitteren üzent az egészségügyi miniszternek az elviselhetetlen körülmények miatt.

Dél-Afrikában jelentős különbségek vannak az egészségügyi biztosítással rendelkező polgárok és a lakossági többi része között. Az emberek mindössze körülbelül 15%-a mondhatja el magáról azt, hogy van biztosítása, és már ezrek írták alá azt a petíciót, amiben igazságszolgáltatást követelnek.

Az ügyben érintett férfi még júniusban került kórházba, és a fertőzését követően negyedik stádiumú veseelégtelenségben szenvedett. 43 órán át semmilyen ételt nem kapott, és a vizsgálat szerint további 58 órán keresztül az ételcsövet sem vezették be a szervezetébe, amin keresztül táplálták volna.

Összesen 69 órába telt, mire az orvosok felmérték az állapotát, és noha a családtagok vittek be ételt, azokat nem adták át a betegnek, mert a takarítók féltek védőfelszerelés nélkül bemenni az osztályra.

A jelentés szerint a hatóságoknak fegyelmi intézkedést kell tenniük a létesítmény igazgatójával és egyes személyzeti tagokkal szemben, beleértve azokat is, akik eskü alatt hazudtak a nyomozóknak, vagy megpróbálták félrevezetni a vizsgálatot lebonyolítókat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések