A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vörösboros áfonyaszósz receptje: tökéletesen illik az ünnepi sültek mellé


A legegyszerűbb sültet is ünnepivé teszi ez a különleges, vörösborral bolondított vörösáfonya-szósz.


Ha szeretsz gyümölcsös szószt tálalni húsok mellé, ezt az ünnepi változatot mindenképpen próbáld ki. Szárazabb húsokhoz különösen ajánlott. Vadételekhez vagy sült pulyka mellé a legfinomabb, de bármilyen sült húst feldobhatsz vele. A vörös áfonyát szupermarketekben fagyasztott vagy aszalt formában beszerezheted.

Hozzávalók:

 👉 35 dkg vörös áfonya
 👉 4 szem szegfűszeg
 👉 2 evőkanál barna cukor
 👉 2 db csillagánizs
 👉 2 evőkanál kukoricakeményítő
 👉 1.5 dl vörösbor
 👉 1 db narancs
 👉 0.5 db citrom
 👉 1 rúd fahéj

Elkészítés:

A cukrot tedd a vörösborba, add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a csillagánizst, reszeld bele a citrom és a narancs héját, és facsard bele a levüket. Forrald össze, majd a darabos fűszereket halászd ki. Tedd a forró borba a vörös áfonyát, és főzd néhány perc alatt puhára. Ha darabosan szereted, krumplinyomóval kicsit törd össze. Ha selymesen ízlik jobban, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Amennyiben túl hígnak találod, kevés kukoricakeményítővel sűrítheted, ekkor még néhány percig forrald.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések