A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sós karamellás forró csoki: aki szereti az édeset sóssal, pont emiatt rajongó, aki nem, ettől megszereti


A kávéláncok kedvencét sokan az ünnepi szezon első napjaitól az újévi fogadalmukig nem képesek letenni. Mi a házi változat elkészítésére buzdítunk.


A sós karamellás csokiban megvannak az ünnepre készülődés szélsőségei. Az élmény szívmelengető boldogság, de tested magától nem igényelné, ha egészséges egyensúlyra vágyik. A sós karamellás csoki a lelkedet lendíti át a pár nappal karácsony előtti rohangálás utáni estéken, mielőtt kipurcannál.

Ez a nyalánkság fél tucat gyereket is képes szófogadó szakaszba rendezni az ottalvós bulin.  Emellé semmivel nem kell készülnöd, ha két ünnep között várod a rég látott barátokat.  Így állj neki.

Hozzávalók 2 bögréhez

Sóskaramell-öntet
 👉 5 dkg kristálycukor
 👉 5 dkg nádcukor
 👉 0,5 dl tejszín
 👉 3 dkg vaj
 👉 0,6 dl víz
 👉 só ízlés szerint

Forró csoki
 👉 4 dl tej
 👉 1 dl tejszín
 👉 6 dkg étcsokoládé
 👉 4 evőkanál sóskaramell-öntet
 👉 tejszínhab

Elkészítés

A karamellöntethez a kristály- és a nádcukrot egy edényben keverd el a vízzel, és közepes hőfokon melegítsd olvadásig.

Miután az cukor teljesen megolvadt, add hozzá a vajat, és további körülbelül 10 percig melegítsd, amíg aranybarna színű lesz. Fontos, hogy ne kevergesd a cukormasszát, csak rázogasd.

Amint szép, aranybarna színű az öntet, vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, a sót, és alaposan keverd el. Vigyázz, mert a forró karamell hirtelen elkezd fröcsögni, légy óvatos.  Miután alaposan elkeverted az öntetet, várj, míg kihűl, majd öntsd kis üvegekbe, amiket hűtőben - akár két hétig - tárolhatsz.

A forró csokihoz egy edényben lassú tűzön melegítsd a tejet a tejszínnel, tördeld bele a csokit, add hozzá a sóskaramell-öntetet, és kevergesd olvadásig. Amikor már szép sima lesz, öntsd poharakba, halmozz a italokra nagy adag tejszínhabot, amit díszíthetsz sóskaramell-öntettel vagy csokidarabokkal. Azonnal, még szinte forrón fogyaszd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések