A kávéláncok kedvencét sokan az ünnepi szezon első napjaitól az újévi fogadalmukig nem képesek letenni. Mi a házi változat elkészítésére buzdítunk.
A sós karamellás csokiban megvannak az ünnepre készülődés szélsőségei. Az élmény szívmelengető boldogság, de tested magától nem igényelné, ha egészséges egyensúlyra vágyik. A sós karamellás csoki a lelkedet lendíti át a pár nappal karácsony előtti rohangálás utáni estéken, mielőtt kipurcannál.
Ez a nyalánkság fél tucat gyereket is képes szófogadó szakaszba rendezni az ottalvós bulin. Emellé semmivel nem kell készülnöd, ha két ünnep között várod a rég látott barátokat. Így állj neki.
Hozzávalók 2 bögréhez
Sóskaramell-öntet
👉 5 dkg kristálycukor
👉 5 dkg nádcukor
👉 0,5 dl tejszín
👉 3 dkg vaj
👉 0,6 dl víz
👉 só ízlés szerint
Forró csoki
👉 4 dl tej
👉 1 dl tejszín
👉 6 dkg étcsokoládé
👉 4 evőkanál sóskaramell-öntet
👉 tejszínhab
Elkészítés
A karamellöntethez a kristály- és a nádcukrot egy edényben keverd el a vízzel, és közepes hőfokon melegítsd olvadásig.
Miután az cukor teljesen megolvadt, add hozzá a vajat, és további körülbelül 10 percig melegítsd, amíg aranybarna színű lesz. Fontos, hogy ne kevergesd a cukormasszát, csak rázogasd.
Amint szép, aranybarna színű az öntet, vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, a sót, és alaposan keverd el. Vigyázz, mert a forró karamell hirtelen elkezd fröcsögni, légy óvatos. Miután alaposan elkeverted az öntetet, várj, míg kihűl, majd öntsd kis üvegekbe, amiket hűtőben - akár két hétig - tárolhatsz.
A forró csokihoz egy edényben lassú tűzön melegítsd a tejet a tejszínnel, tördeld bele a csokit, add hozzá a sóskaramell-öntetet, és kevergesd olvadásig. Amikor már szép sima lesz, öntsd poharakba, halmozz a italokra nagy adag tejszínhabot, amit díszíthetsz sóskaramell-öntettel vagy csokidarabokkal. Azonnal, még szinte forrón fogyaszd.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések