A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ünnepi édes gesztenyekrémleves: a kókusztejtől még finomabb


Az édes gesztenyekrémleves tökéletes bevezetője lehet az ünnepi menünek. Még finomabb, ha kevés kókusztejjel is megbolondítod.


Ma már szinte mindenhol kaphatsz előre pucolt mirelitgesztenyét vagy masszát. A gesztenyekrémleveshez nagyon jól passzol a kókusztej édeskés, különleges íze, az egészet pedig a hozzáadott leheletnyi rum bolondítja meg. Még finomabb, ha az édes ízről a gesztenyeméz gondoskodik.

Hozzávalók:

 👉 30 dkg fagyasztott gesztenye
 👉 5 dl tej
 👉 5 dl kókusztej
 👉 3 evőkanál gesztenyeméz
 👉 1 evőkanál rum
 👉 1 késhegynyi őrölt gyömbér
 👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A gesztenyéket a hideg tejjel és a fűszerekkel együtt tedd fel főni. Amikor körülbelül 20 perc múlva megpuhulnak, öntsd a turmixgépbe, vagy pépesítsd botmixerrel. Tedd vissza a gesztenyés keveréket a lángra, öntsd hozzá a kókusztejet, a gesztenyemézet és a rumot, és együtt forrald öt percig. Húzd le a tűzről, és melegen tálald.

Az igazán ünnepi hangulat érdekében minden adag tetejére szórhatsz egy kevés kókuszreszeléket, szezámmagot vagy aprított gesztenyét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések