A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült, fokhagymás, fűszeres halfilé: egyszerű, ízletes és gyors recept


Idén se hagyd ki a halat az ünnepi menüből! Készítsd ezúttal sütve, fokhagymával megbolondítva.


Sok családban a hal kötelező fogás karácsonykor. Akár halászlé formájában, akár rántva vagy éppen sütve. A fűszerezés sokféle lehet, a fokhagyma-citrom párosítás mindig jó választás. Zöldfűszerek közül a petrezselyem, a bazsalikom és a rozmaring is illik hozzá. Az ínyenc étellel villámgyorsan elkészülsz.

Hozzávalók:

 👉 60 dkg halfilé
 👉 2 gerezd fokhagyma
 👉 1 teáskanál citromlé
 👉 2 teáskanál vaj
 👉 só
 👉 bors
 👉 1 evőkanál zöldfűszer
 👉 olaj a kikenéshez

Elkészítés:

Ha szükséges, a halat tisztítsd meg, mosd meg, és törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be, és rakd olajjal kikent tepsibe. A vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, az ízlés szerinti borssal, zöldfűszerekkel, és egyenletesen kend be vele a halat.

Citromlével locsold meg, és told forró sütőbe. Süsd meg grillfokozaton körülbelül 12-15 perc alatt. Ha túlsütöd, a hal szétesik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések